Bronnen

De bronnen zijn er voor de geluidsdragers, al zijn deze sinds de komst van streamers niet eens noodzakelijk meer voor een lekker deuntje. De digitale bestanden die op de cd’s staan kunnen vandaag de dag door de lucht in huis worden gehaald. Het met hoofdtelefoon naast elkaar swingen in de plaatselijke cd-zaak is hierdoor niet meer nodig (al was daar niets mis mee).

De keuze van bron is een zeer belangrijke, het is het voer voor versterker en speaker; is dit niet op orde, dan krijg je dit om je oren geslingerd. Het is natuurlijk fantastisch om een cd-speler, streamer én draaitafel te hebben staan in je setup, maar kijk altijd kritisch wat je met een totaalbudget kunt bereiken. Stream je voornamelijk en draai je zo af en toe een plaat, misschien is het dan verstandig om je niet te laten verleiden door een fraaier klinkend element voor de draaitafel, maar juist een upgrade te doen van de dac. Wil je alles op hetzelfde weergave-niveau hebben dan zal je de gemiddelde weergave van je budgettaire mogelijkheden bereiken. Besteed je juist een groter percentage aan één specifieke bron, dan behaal je met die bron een hoger muzikaal eindresultaat met je set.

Vandaag de dag worden vooral de streamer, cd-speler en draaitafel als bron gebruikt. Terwijl er ook een schare tapedeck-liefhebbers is, en dat is absoluut terecht. De klank van een goed opgenomen tape op een goed onderhouden speler is verslavend.

De boodschap is dat de bron niet te onderschatten is! Vergelijken zal doen blijken. En laten wij dit nu erg leuk vinden om te doen.